Odpowiedź jest prosta : TAK.
Na tym zdaniu mogłabym zakończyć moją wypowiedź. 🙂
Jednak na potwierdzenie mojego stanowiska w tej sprawie przytoczę kilka liczb oraz powiedzonko : „Zamiast na lekarza, lepiej wydać na kucharza” lub „Zamiast na aptekarza, lepiej wydać na kucharza”.

Jako studentka wydawałam na jedzenie 60 zł tygodniowo czyli 240 zł miesięcznie przy zwykłej diecie z glutenem i nabiałem bez analizy składu.
Przyjmując 2 osoby dorosłe zwykła dieta z glutenem i nabiałem = 2 * 240zł = 480zł
Styczeń rodzina 2 dorosłych dieta bez glutenu i nabiału uboga 573zł
Luty rodzina 2 dorosłych dieta bez glutenu i nabiału uboga 843zł
Marzec rodzina 2 dorosłych dieta bez glutenu i nabiału bogata, urozmaicona 1145zł

Mimo wszystko uważam, że za jakość jedzenia warto płacić, bo stawką jest nasze zdrowie.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *